Kirurgi i huden, pasientinformasjon. Asker Hudlegekontor

Kirurgi i huden gjøres for å fjerne forandringer i huden som hudkreft og føflekker. Kirurgi utføres i lokalbedøvelse og defekten i huden lukkes med sting som skal fjernes. Som regel vil forandringen som er fjernet sendes inn for undersøkelse for sikker diagnose ved et patologi- laboratorium.

Bedøvelsen vil vare i 1-2 timer etter behandlingen, og påvirker ikke evnen til å kjøre bil. Det vil vanligvis ikke være særlig smerte når bedøvelsen går ut. Milde smerter kan behandles med paracetamol 500-1000 mg inntil 3-4 ganger daglig. Ved sterke smerter, rødme eller hevelse bør du kontakte oss, fastlege eller legevakt.

Selve såret er dekket med en tape. Denne skal sitte på til stingene fjernes. Sett på ny hvis den faller av. Utenpå denne sitter det vanligvis en absorberende bandasje. Denne bør byttes hvis den er fuktig eller det har blødd i den. Hvis den er rimelig ren, men er fuktig etter dusjing kan den fønes. Du kan gjerne dusje etter et døgn, men basseng anbefales ikke før du har fjernet stingene.

All kirurgi vil etterlate arr i huden. Plastring av arret for å unngå strekk vil som regel gi et penere arr.