Hyperhidrose er svette utover det normale, og kan være sosialt hemmende. De vanligste lokalisasjonene er armhuler, hender og føtter, men kan være mer generalisert og også omfatte ansikt og hodebunn. Svetten kan være situasjonsbetinget, men ofte være uavhengig av situasjon.

Behandling av økt svette vil være avhengig av grad og lokalisasjon. For de vanligste lokalisasjonene som armhuler, hender og føtter vil man først forsøke aluminiumklorid-forbindelser som fås uten resept på apotek.

Økt svette i håndflater og fotsåler er velegnet for iontoferese, og kan også benyttes i armhuler. Behandlingen foregår ved karbad koblet til svak strøm. Svenske Hidroxa tilbyr utstyret for litt over 4000 kroner med fri returrett innen 50 dager om man ikke er fornøyd. Hjemmesiden forklarer litt om utstyr og virkningsmekanisme.

Botulinumtoksin (mest kjent som Botox) er et godt alternativ for svette til de vanligste lokalisasjonene. Behandlingen er dyr og litt tidkrevende, og brukes nok mest i armhuler, da injeksjoner i håndflatene er smertefulle og krever ledningsbedøvelse som få utfører.

For personer med generell økt svette eller hvor andre behandlinger ikke har ført frem, kan tablettbehandling med oxybutynin være et alternativ.